У програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24» кандидат біологічних наук Ольга Маслова назвала причини, з яких люди відмовляються вакцинуватися від коронавірусу.

На думку гості програми, проблема не стільки у відмові від вакцинації, скільки у нерозумінні принципів функціонування живого організму, тобто загалом біології.

Як пояснює Маслова, спеціалісти заявляли про можливість початку подібної пандемії буквально будь-коли. «Тут проблема значно глибша, ніж тільки пандемія. Тому що пандемія тільки “вскрила”, допомогла побачити якісь больові точки у розвитку суспільства», - підкреслює вона.

Тому, каже експерт, це велика удача, що пандемія виникла в цьому столітті, коли людство у своїй еволюції вже дійшло до високого рівня розвитку. «Ми жили у такому “уютном мирке”, де у нас все було комфортно, де у нас уже була більшість хвороб подолана», - пояснює вона і додає, що попередня успішна вакцинація призвела до появи сьогодні покоління антивакцинаторів.

А відтак, констатує вона, люди відмовляються від вакцини. Тим не менш, Маслова зауважує, що людство могло вимерти і раніше: колись із 20 дітей виростало лише 3-5 і це було нормально. «Як то кажуть — до цього раніше людина без втручання медицини жила довго і щасливо всі свої 35 років…», - іронізує гостя програми.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

А відтак, сучасність, каже вона - це найкращий можливий час, коли медицина вже розвинена і довголіття справді можна досягти. Тим не менш, Маслова і не заперечує наявності проблем: «Ми не можемо зараз змахнути паличкою і отримати цілком освічену націю, яка знає біологію хоча б на рівні шкільної програми».

Як повідомляв Знай.ua, Арістов розповів, як вибирають, якого пацієнта з COVID-19 рятувати.

Також Знай.ua писав про те, для чого Україні Національна Служба здоров’я.