Український підприємець, політичний діяч, народний депутат України III скликання, лідер партії «5.10» Геннадій Балашов у програмі «Майбутнє» розповів про початок приватизації в радянські часи. За його словами, 97% всієї власності в СРСР належало партії.

«У радянський період всім держава володіла, умовно кажучи, 97% всієї власності, а також правом найму. Всі державні підприємства належали державі, тобто аморфному створінню на чолі ЦК КПРС. Комуністична держава – це апарат насильства, який мав владу, а також власність над усім цим», - зазначив Балашов.

За словами експерта, людям в радянські часи говорили, що все належить народові, але насправді всім розпоряджалася комуністична партія, яка володіла всією владою в країні.

«Коли прийшла перебудова, а потім дозволили приватну корпоративну діяльність, держава почала передавати ці державні підприємства, а також право найму іншим людям і потроху почала зменшуватися частка державного майна», - підкреслив Балашов.

Як зазначив експерт, ці корпоративні підприємства зазвичай переходили директорам заводів. За словами Балашова, держава діє завжди у своїх інтересах.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua Балашов розповів, чому судові процеси важливі в кар'єрі політика.

Також Знай.ua публікував слова Балашова: Рада людям – знайдіть свого «божевільного».