Колишній заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони, генерал-майор Сергій Кривонос у своєму Facebook висловився щодо важливості потужної авіації задля захисту України. За його словами, головнокомандувачам слід зайнятись нарощенням потужності вітчизняної військової авіації.

«У всіх арміях світу цінують льотний склад військових підрозділів, удосконалюють та оновлюють авіаційний парк. Авіація – це дорого, але ефективно. Навіть РФ має перевагу над нами у небі за кількістю техніки та відношенню до пілотів», - зазначив у публікації Кривонос.

У публікації підкреслено, що Україна майже не витрачає коштів на закупівлі нових військових літаків. За словами Кривоноса, у сенсі авіації Україна втратила свої позиції і продовжує втрачати людей.

«Досвідчені, навчені, з бойовим досвідом льотчики залишають лави ЗСУ. Відсутня система мотивації, неналежне соціальне забезпечення, грошове забезпечення не відповідає потребам та й літати на застарілій техніці мають можливість не всі», - підкреслив у публікації генерал-майор.

За словами Кривоноса, щоб повністю навчити одного пілота потрібно купа сил, грошей та часу. Як зазначив Кривонос, в одного пілота треба вкласти мільйон доларів та навчати його протягом 7-10 років, а виростивши – берегти його та платити зарплатню, щоб цей професіонал не вирішив піти з авіації та зайнятись чимсь іншим лише через гроші, а служив та захищав державу. На думку Кривоноса, сучасна війна – це війна технологій, тому треба мати власну сучасну потужну авіацію.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Головнокомандувачам дійсно було б доречно зайнятися безпосередніми обов’язками – нарощувати військову потужність держави та в першу чергу ВПС і відвідувати аеродроми не тільки для вильоту/прильоту, а витратити час для пошуку головних рішень: збереження льотчиків у складі ЗСУ та забезпечення їх сучасними військовими літаками. Я думаю, розмова вийде хорошим холодним душем. Без авіації на війні – це як без звуку та світла на концерті. І якби не було авіації та навчених пілотів у 14-му, було б все набагато гірше», - підкреслено у Facebook.

Як повідомляв Знай.ua, Кривонос прокоментував парад дівчат на підборах.

Також Знай.ua повідомляв, що Кривонос привітав Краматорськ із Днем звільнення міста.