У новій програмі «Суть подій» з журналісткою Любов’ю Завальнюк експерт з соціальної політики Андрій Павловський розповів, як вплине на розмір виплат пенсій підняття з 1 липня прожиткового мінімуму.

«Загальний прожитковий мінімум зріс не суттєво і складає зараз 2 379 гривень. А прожитковий мінімум для осіб, що втратили свою працездатність, пенсіонерів та інвалідів складає з 1 липня 1 854 гривні. Порівняно з минулим періодом він зріс на 85 гривень. Безумовно, пенсії в нашій країні не достатні для більш-менш достойного життя», - розповів він.

Павловський сказав, що розмір мінімальної пенсії в Україні починається з 1 854 гривень і до максимального – 18 540 гривень, але з цього правила є виключення і у нас є привілейовані категорії пенсіонерів, наприклад судді, розмір пенсій яких з початку зріс на 9 425 гривень і в середньому складає 77 300 гривень на місяць.

«І це є дуже велика соціальна несправедливість між звичайними пенсіонерами та привілейованими, для яких є окремі пенсійні закони і трохи по-іншому ніж усім їм нараховуються пенсії. Наприклад, прокурорам нараховується пенсія 60% від заробітної плати, колишнім міліціонерам 50%, а всім іншим по загальній формулі, де враховується тривалість страхового стажу та розмір заробітної плати», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Несходовського, що пенсійна реформа триває уже років 20.

Також раніше для Знай.ua Завальнюк розповідала, що у гривні є потенціал для подальшого зміцнення до кінця літа.