У програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» політтехнолог Максим Карижський назвав недоліки зовнішньої політики України.

Пояснюючи проблеми держави у її зовнішній політиці, політтехнолог згадує Угоду про асоціацію з ЄС, підписану експрезидентом Януковичем. «Угода про Зону вільної торгівлі — це теж був хабар», - підкреслює Карижський і додає, що сама Європа на це дивилася трохи інакше, але Україна – саме так.

Він пояснює, що Україна пішла на цю Угоду для того, аби Захід не втручався в її внутрішні справи. Принагідно експерт порівнює це із ширмою. «Чим служить зовнішня політика в Україні. Вона їй служить ширмою внутрішніх процесів», - підкреслює він.

Водночас, каже Карижський, так поводить себе не одна лише Україна і іноземці це прекрасно розуміють.

Головним же недоліком зовнішньої політики України гість програми називає двосторонні відносини, а радше їхню відсутність. Тобто, пояснює політтехнолог, з самого початку держава поставила собі за мету вступити у міжнародні організації, зокрема це НАТО, ЄС. Натомість про розвиток двосторонніх відносин, каже він, ніхто не думав. «А це все з ніг на голову ставить. Тому що, як ти можеш вступити в НАТО, не маючи двосторонніх відносин з основними сильними гравцями НАТО», - констатує Карижський.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Решмеділова розповіла про вимоги ЄС до України.

Також Знай.ua писав про те, що Бортник припустив, як розвиватимуться українсько-німецькі відносини.