Політолог Вадим Карасьов у себе в блозі розповів про маніпуляційні маневри від нашої влади. За його словами, коли наші різні спікери починають висловлюватися з приводу Заходу, можна в будь-який момент заявити, що це суто їхня позиція.

«Якщо західні партнери не будуть допомагати нам так, як ми хочемо, значить, ми тоді подумаємо, що, мабуть, ми поміняємо партнера. Танцюємо з одними, а на дискотеку можемо з іншими. А чому ні? Ми ж вибираємо. Ми вибираємо партнера, а не він нас», - зазначив Карасьов.

За словами експерта, різні спікери мають право озвучувати подібні тези, якщо це було указом від вищого керівництва, наприклад голови ОП або самого президента. Як зазначив політолог, це може робитися з метою відіграти потім «назад» і сказати, що це особиста думка – ось такі маніпуляції.

«Це сказав речник ТКГ, тому можна завжди відморозитися і сказати «це не ми, це його особиста ініціатива». Часто так робиться для того, щоб прозондувати ґрунт і зробити такі тонкі натяки», - сказав Карасьов.

На думку політолога, українська сторона, таким чином, може маніпулювати партнерами, щоб дізнатися про їхні наміри і розібратися в їхній політиці. За його словами, це такий хід, який в разі чого можна скасувати і нічого за це не буде.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Карасьов розповів, що посприяло відставці Авакова.

Також Знай.ua публікував слова Карасьова, що ми вибили зізнання, що ми вступимо в НАТО через ПДЧ.