Яку реакцію російська військова агресія проти України може викликати в США і країнах Західної Європи? Це питання у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає політичний експерт Олег Постернак.

«Тільки можлива реакція Заходу утримує Путіна від прямої агресії проти України. Росія заявляла, що хоче відновити відносини з ЄС і США, а також скасування санкцій. Також важлива позиція Румунії, адже вона член НАТО, а напад на Україну створює загрозу і для неї. Проте, небезпека російського вторгнення зберігається. Цей напад – зовнішній політичний ризик, але є і внутрішні», - вважає гість програми.

На його думку, ці ризики можуть стати реальністю восени 2021 року.

«Осінь у нас обіцяє бути спекотною, адже очікується ухвалення в другому читанні закону проти олігархів. У політичних колах ходять чутки, що олігархи почнуть фінансувати протестні акції, які будуть нагадувати третій Майдан. До речі, багато блогерів вже почали писати про нього. Я не знаю, чи можна це вважати свідомою інформаційною підготовкою. Крім того, зіграє роль ситуація з тарифами. Зараз НКРЕКП передала компетенцію щодо встановлення тарифів на тепло місцевій владі. А якщо вона почне цим зловживати, в очах народу винен все одно буде центр. Тому тарифне загострення теж не слід виключати», - каже Олег Постернак.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше капітан Гарі Табах закликав Україну в конфлікті з Росією розраховувати тільки на власні сили.

Також Знай.ua повідомив, що, на думку дипломата Олександра Чалого, в разі ескалації конфлікту Україна залишиться з Росією сам на сам.