Політичний експерт Олександр Мусієнко в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською розповів, чи варто Україні реагувати на те, що її прямо зараз не беруть в НАТО.

"Скільки інтерв'ю для іноземних ЗМІ дав президент України останнім часом?.. Чи не в кожному інтерв'ю: “Чому ми не в НАТО? Чому у нас немає зброї. Чому грошей мало дають? Чому немає підтримки?.. А ми зверталися, я прошу вибачення? Це ж теж треба якось, це ж не робиться десь в інтерв'ю, і не робиться тут у нас в кабінетах. Для цього треба офіційно звернутися. Для цього треба зустрітися з президентом США, обговорити цю тему", - сказав Олександр Мусієнко.

Він зазначив, що навіть якщо держава не отримує все, що вона хоче, то все одно не потрібно робити гучні заяви. При цьому, рівень матеріальної допомоги високий.

"Це все не береться до уваги. Ось, ви повинні обов'язково дати терміни. І потім, ми, як на мене, не навчилися читати між рядків. Тому що, якщо навіть вже торкнемося НАТО, ніхто в НАТО не сказав, що Україна там не буде. Де є такого роду заяви? Є офіційний документ, є офіційні заяви. Але там немає дат, там написано: "Україна буде". А якщо читати між рядків, там і далі пишеться, які реформи повинні бути", - додав Мусієнко.

За його словами, це означає, що потрібно провести реформи і бути готовим до вступу, коли відкриється вікно можливості.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Найголовніше що: це заспокоїтися, підходити нормально, прагматично, з холодною головою. Розуміючи, як відбувається у світі процес обміну інформацією, міжнародних відносин. Дипломатичних контактів. Трішечки, напевно, знизити в деяких моментах претензійний тон. Оскільки, як на мене, він недоречний", - підкреслив експерт.

Як повідомляв Знай.ua, Харебін зазначив, що якщо Україну візьмуть до НАТО, то російська агентура побачить всі їхні таємниці.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Умланд зазначив, що ЄС буде набагато складніше відмовитися від членства України, ніж НАТО.