У програмі «А як насправді?» з Мирославою Бобровською політичний експерт Олександр Мусієнко назвав причини, з яких стаття Путіна про Україну вийшла саме зараз.

Мусієнко вважає, що стаття Путіна – це елемент певної інформаційно-психологічної операції, а тоді вже війна є її відгалуженням.

Також він зазначає, що цією статтею Путін ніби намагається викликати до себе симпатію. «Він каже, у вас олігархи, у вас заборгованість зовнішня, у вас несправедливість, у вас тарифи, у вас споживання електроенергії впало... Ну а ми в Росії завжди готові виправити», - каже експерт. На його думку, у статті відбувається певна маніпуляція: як єдиний з росіянами народ може жити окремо і йти своїм зовнішньополітичним курсом.

Водночас в Україні, попереджає Мусієнко, розвивається інший дискурс, вигідний Росії: ми не потрібні НАТО та Євросоюзу. Тобто, підкреслює експерт, не йдеться навіть про співпрацю із Заходом. Він пояснює, що такі моменти мають на меті викликати суспільну апатію. «Щоб суспільство засумнівалося, так, а може й справді, навіщо нам ЄС? Навіщо нам НАТО?», - каже гість програми і додає, що Росія, мовляв, завжди прийме українців.

«Взагалі, я так розумію, що натхненник цього всього матеріалу... Це Владислав Сурков», - каже Мусієнко. У статті Путіна експерт вбачає його стиль і бачення політичного курсу України. Аби не бути голослівним, він нагадує про позицію Суркова: Україна – не держава, а жебрак, який рано чи пізно сам приєднається до РФ.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник заявив, що своєю статтею Путін застеріг еліти від розбудови антиросійської України.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко сказав, що потрібно для вступу в НАТО.