Воєнний експерт Юрій Кочевенко в ефірі програми "Що далі" з Мирославою Бобровською на каналі "Знай24" розповів, чому включення США в Нормандський формат нічого не змінить.

"Мені здається, що у нас дуже сильно підігріті очікування від якоїсь допомоги ззовні. Ось, ми постійно говоримо: "А що Меркель, що Макрон, що Трамп, Байден"? А хто краще, Трамп або Байден? Ми кудись туди нескінченно дивимося. Але ніхто за нас наші проблеми не вирішить. Ми повинні використовувати всі можливості, що виникають. Навіть не тільки ті, що виникають, а й самим створювати якісь можливості на міжнародній арені для формування антиросійської коаліції, для створення єдиного фронту від Балтійського до Каспійського моря", - сказав Юрій Кочевенко.

Він зазначив, що не варто мріяти про те, що коли в Нормандському форматі з'являться США — все зміниться.

"Та нічого це не змінить. Тому що є дві сторони, які ведуть між собою ось таку неоголошену війну. Росія напала на Україну, і ми воюємо... І тільки ці дві сторони можуть цю ситуацію між собою вирішити. Всі інші: посередники, тиск, санкції — так, потрібні. Але якщо Росія не отримає якийсь удар такого рівня на економічному, дипломатичному, ще якомусь рівні, коли вона буде змушена, це єдина умова, змушена відступити — інакше вона ніколи не відступить", - додав Кочевенко.

За його словами, компромісу тут бути не може, оскільки це питання існування України.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко зазначив, що Меркель і сама розуміє, що формула Штайнмайєра не буде імплементована в українське законодавство.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Решмеділова заявила, що Нормандський формат часто стояв на паузі, тому що потрібно було перечекати вибори.