Якщо Молдова приєднається до Румунії, то як це скажеться на Україні? На цю тему міркує політичний експерт Андрій Бодров у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24».

За словами Бодрова, дії Маї Санду, як вважається, призведуть до приєднання Молдови до Румунії. «Мая Санду — у нас тепер тріумфатор. Вона така, Зеленський №2», - коментує він і додає, що вона займатиметься формуванням більшості та агрегуванням владних інструментів.

Отже, каже експерт, до такого розкладу подій варто готуватися і це зачепить Придністров’я. «Санду, рухома прорумунськими і пронатівськими, проєвропейськими настроями — все-таки зробить спроби по розрядці ситуації в Придністров'ї», - стверджує він. На думку гостя програми, тут спрацює хорватський сценарій, тобто відбудеться військова експансія.

Водночас ці події, підкреслює Бодров, не оминуть і Україну: на території Придністров’я проживають десятки тисяч українців, доведеться заново визначатися зі статусом цього утворення. «Чи буде Україна захищати інтереси своїх громадян — для мене це питання повисає в повітрі», - каже експерт.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Зараз же, міркує він, залишається лише стежити за подіями та чекати, як поведе себе сама Молдова і на що піде Росія.

Як повідомляв Знай.ua, Пелюховський заявив, що Путін хоче зробити знову Радянський Союз.

Також Знай.ua писав про те, що Пастернак попередив про можливу анексію острова Зміїний.