Яке зараз становище українських олігархів? Про це у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» розповідає політичний експерт Руслан Бортник.

«Олігархи зараз живуть добре, їм ніщо не загрожує. Вони злегка покусають президента, прокреслюють йому червоні лінії. У деяких олігархічних мас-медіа чітко говориться, чого президенту не можна робити. Президентського закону олігархи не бояться, навіть сміються над ним. Він їм неприємний – і не більше. Трохи більш небезпечний законопроєкт 5600, який змінює ставки оподаткування, і з ним вони борються. Але і він не завдає олігархам критичної шкоди. У чомусь вони підіграють президенту, в чомусь вступають в змову з владою. Одним словом, олігархи поводяться як завжди. І що влада може їм зробити? Націоналізувати обленерго? А що далі з ними робити? Грошей там немає, ресурсів немає, хіба тільки якась інфраструктура», - говорить експерт.

За його словами, будь-які заходи проти власників енергетичних компаній призведуть до дефіциту і кризи платежів.

«Влада може відняти енергетичне господарство в олігархів, але не зможе ним керувати. Вона не зможе забезпечити українцям ні нормальні тарифи, ні навіть постачання вчасно і світла, і гарячої води, і всього іншого. У олігархів є і налагоджені схеми, і фахівці», - вважає Руслан Бортник.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політик Микола Томенко припускав, що цієї осені олігархи почнуть розпродавати свої активи.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку політика Геннадія Балашова, українські олігархи не відповідають духу часу.