Дипломат та колишній перший заступник міністра закордонних справ Олександр Чалий в ефірі "Романенко Бесіди" з Юрієм Романенком розповів, що Україна шукає своє місце в новому світовому ландшафті.

Олександр Чалий розповів, що не вважає недоцільною спробу української влади полякати США Китаєм.

"Я так не вважаю. Адже, якщо ви згадаєте нашу попередню розмову, то головний висновок, який ми зробили, що йде реальне перебалансування всього стратегічного ландшафту. Світового та регіонального. І Україна повинна дуже активно шукати своє нове місце в цій новій, що зароджується, дуже непростій, конфліктній, конфронтаційній структурі великої геополітики", - сказав Чалий.

Він зазначив, що Україна залишається сам на сам з викликами в військово-політичній безпеці.

"Практично ми повинні шукати варіанти економічного розвитку, тому що на сьогодні ми бачимо, що чисто модель, в тій формі інтеграції в Європейський Союз, яка реалізується сьогодні, не приносить ефективного економічного розвитку в Україні. Це очевидний факт. Відповідно, ми повинні шукати нові форми... З точки зору заяви офіційного Києва, то вони набагато більш обережні, але дуже цікаві. Подивіться заяву МЗС. Вона складається з двох частин. З одного боку, то підтвердження нашого євроатлантичного та євроінтеграційного курсу, але з іншого боку, існує друга частина цієї заяви, що при цьому Україна залишає за собою право співпрацювати з ким завгодно", - додав Олександр Чалий.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За його словами, зараз пішла дискусія, і Україна є її частиною.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв впевнений, що основна битва в геополітиці розгорнеться за Європу, як за союзника.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Єрмолаєв розповів про розкол колишніх геополітичних альянсів: "Китай визнається новим полюсом".