У програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» політолог Віталій Кулик пояснив, як експрезиденту України Леоніду Кучмі вдалося створити тут олігархат.

Гість програми стверджує, що саме Кучма, будучи президентом, дав дозвіл на виникнення фінансово-промислових груп, а вони, відповідно, опинившись в ексклюзивному стані, були вдячні та зобов’язані особисто йому. «Він розумів функціонування всього цього олігархічного консенсусу. Він реально сприяв його створенню. Так, він був авторитетом для них», - підкреслює Кулик.

Водночас він зазначає, що Кучма був не лише батьком українського олігархату, він мав також і державне мислення.

Далі політолог коментує ситуацію із Зеленським. За його словами, чинний президент України не рівновіддалений від груп і навряд може запропонувати правила гри. «Це викликає роздратування. І готовність об'єднатися для того, щоб збити пиху і ось цей шапкозакидальний тон з Єрмака і «ко», - розповідає Кулик.

На думку експерта, питання полягає в іншому: Банкова усвідомлює ризики чи далі дивиться на все крізь рожеві окуляри?

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кулик розповів, чи відбувається в Україні повноцінна боротьба з олігархами.

Також Знай.ua писав про те, що Бортник прокоментував становище українських олігархів.