Чеський психолог українського походження Ростислав Прокопюк розповів у програмі Сергія Дойка «Особистість» про те, що для нього означає бути успішним, і дав пораду людям, які хочуть бути щасливими.

«Успішність – це такий вітер, пролетів – і забули. Не варто бути успішною людиною. Надзвичайно варто бути людиною. Це те, що у нас втрачається. Успішних дуже багато, людей – мало. Свого часу Діоген Синопський ходив із ліхтарем і посеред білого дня шукав людину. Не шукайте людину! Знайдіть людину в собі. Якщо ви знайдете людину в собі – та друга людина, яка теж відчуває, що вона – людина, знайде вас. Мусить бути рівновага: дати, взяти», - розмірковує він.

В Чехії Ростислав Прокопюк потрапив до Книги рекордів, але вже не як психолог, а як художник. Він зізнається, що робив це не заради слави.

«Це дійсно круто, але це доходить тільки через певний час. Знаєте, що для мене важливо в цьому? Що я там недаремно. Не для слави, не для якоїсь крутості. Вас наповнює те почуття, яке важливе для кожної людини, що ви щось робите недаремно. Не треба медалі, не треба ордени і грошові винагороди. Оце – духовний рівень пізнання, що ви недаремно. Ось що для мене означають ці рекорди», - відповідає психолог.

Він дає пораду: «Ні в чому себе не обмежуйте. Ні в чому собі не відмовляй! Оце і є мій принцип. Не відмовляй собі в тому, що ти задумав».

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Знай.uа повідомляв, що психолог назвала причину великої кількості розлучень на карантині.

також Знай.uа повідомляв, що організатор вечірок Анна Салата розповіла про свій сенс життя.