Дуже добре, що Президент Зеленський не ходить по церквах. Усі інші президенти ходили, намагаючись об’єднати країну, а він, не ходячи по церквах, насправді її об’єднує. Про це у програмі відомого аналітика і письменника Олексія Толкачова «БДСМ Україна» розповів філософ і мандрівник Євген Іхельзон.

«Він просто поводиться як Володя Зеленський, а не як президент. Те, що він робить, не розділює країну. Наприклад, Порошенко ходив у Київську церкву, Янукович у Московську, Юлія Тимошенко в усі, а цей в жодну. Люди дивляться – Пасху показують, а Президента нема. В синагогу він теж не ходить. І це знижує оберти напруги», - каже філософ.

«Таким чином він, навіть не бажаючи того, показує, що церква не є важливою в політичному житті України. Що місце церкви – там, де вона є, а не там, де мова, віра, армія», - зазначає Іхельзон.

Водночас він підкреслює, що наше середовище є помірно агресивним.

«Сама наша мова, побудова фраз і речень є досить агресивною. Можливо, це є запозиченням радянських часів, коли у воєнізованої країни був директивний нахил у мові, і якийсь розпач від того, що людина несхожа на тебе. І цей розпач виливається в агресію», - розповідає він.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Витоки агресії він вбачає у нав’язуванні стереотипів.

«У суспільстві існує якийсь шаблон: що зварювальник має бути з коротким волоссям. А в когось мають бути поголені ноги, в когось має бути манікюр, хтось має бути з краваткою обов’язково. Це викликає агресію в людей, які просто не розуміють, що може бути по-іншому», - робить висновок Іхельзон.

Нагадаємо, Данченко заявив, що в Україні проблема з діалогом.

Як повідомляв Знай.ua, Найбільше об’єднують мова і культура, - Рибчинський.