Я не можу вибирати, це селебріті, «зірка» чи звичайна людина від станка чи від села. Для мене пацієнт – пацієнт. Так розповідає про свою роботу чеський психолог українського походження Ростислав Прокопюк у програмі Сергія Дойка «Особистість».

«Кожна людина цікава, кожна людина – особистість, тільки повинна це усвідомити. Людина приходить на один сеанс – і це на все життя. Але діє річна гарантія, в рамках якої вона мені будь-коли може подзвонити. Є такі люди, які і через 10, 20 років дзвонять, щоб подякувати. Та є десять відсотків людей, яким моя допомога потрібна. Якийсь один процент із тих залежних – на мені», - розповідає він.

Відома актриса Іржина Богдалова, наприклад, палила близько чотирнадцяти років день у день.

«Люди курять шалено, це неймовірно, як вони вбивають себе власною рукою. Цигарка з кавою – це не звичка, це дурість. Покажіть мені ту філіжанку, на якій написано, що мусить смердіти біля неї. Ні на каві, ні на склянці вина, ніде не написано. Це написано тільки у вашій голові», - стверджує психолог.

Однак не можна сказати, що всі залежності – людська дурість, уточнює він.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

«Я вважаю дурістю сигарету. Тому що хай мені не каже курець, який запалює першу сигарету, не знаючи, чим це скінчиться. Інші залежності, наприклад, автомат – не можна назвати дурістю. Там працює психіка на те, що цей автомат вам щось винен», - робить висновок психолог залежностей.

Знай.uа повідомляв про те, що Будь-яка залежність людини несе в собі негативні наслідки, - Альохіна.

Також Знай.uа повідомляв зі слів Донія, що Всі проблеми, які навколо нас - йдуть від нас самих.