Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі розповів, навіщо влада перевела відповідальність за формування тарифних цін на місцеву владу. За його словами, це зроблено, щоб перекидати відповідальність.

«Народ, коли вибирає президента і в парламентсько-президентській республіці обирає парламент, то прекрасно розуміє, що віддає цим гілкам влади та центральним органам все – всі питання свого добробуту і розвитку держави», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, незважаючи на те, що НКРЕКП заявило, що формування тарифів на газ буде здійснювати місцева влада, все одно треба розуміти, що це все робиться під керівництвом вищої влади.

«Це частина економічної і енергетичної політики уряду, а не якогось мера міста. Мери зроблять хід конем – вони зроблять тарифи дешевше собівартості», - підкреслив Атаманюк.

Як зазначив експерт, таке нововведення зроблено з метою створення можливості перекидати відповідальність з особи на особу. За словами економіста, все одно всі рішення приймає влада.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк заявив, що країни НАТО завжди діяли тільки в своїх інтересах.

Також Знай.ua повідомляв, що Атаманюк заявив, що Україна повинна сприяти миру.