У новій програмі «Головне» на каналі «Mу.ua» політолог та політтехнолог Віктор Таран проаналізував заяву в статті Путіна щодо того, що українців не існує в контексті преамбули до нападу.

«Цю заяву необхідно розглядати в контексті всіх непростих відносин між Україною та Росією впродовж останніх майже тисячі років. Щоб подивитися на диспозицію між нашими країнами, ми маємо визнати, що у нас постійно відбуваються війни за територію між Україною та Росією», - підкреслив він.

Таран розповів, що загалом історики нараховують, починаючи з 12 століття до сьогодення, між Україною та Росією понад три десятки різноманітних війн. За його словами, мета цих воєн дуже проста, існує Російська імперія, яка розширяється та постійно намагається збільшити свої кордони за рахунок сусідів.

«І є Україна, країна, яка опинилася на розвилці між західною та східною цивілізаціями, між цивілізацією морів та цивілізацією землі, як їх називають. Тому за українську територію постійно точиться війна, а ми намагаємося якось втриматися між цими нападами, які відбуваються з різних сторін, та зберегти свою незалежність. Якщо дивитися під цим кутом, то все стає зрозумілим та лягає на полички», - резюмував він.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Попова, що Путін позначив територію, оголосив, що Україна – це його задній двір, куди він нікого не пустить.

Також раніше для Знай.ua Ялі порівнював статтю Путіна з нацистською пропагандою.