Погодилася б зараз більшість українців повернутися у 2013 рік у всіх сенсах – без війни, з колишнім рівнем життя, а й з пануванням Януковича і регіоналів? Це питання у програмі «Розвилка» розглядає політолог, блогер і бізнесмен Руслан Бізяєв.

«Зараз багато хто дуже хотів би повернутися у 2013 рік, але це вже абсолютно неможливо. Доля Януковича була багато в чому вирішена в кінці 2011 року, коли він почав порушувати внутрішні правила. Мова йде про негласні правила, які встановлені елітами. Тоді з'являлося таке поняття, як «сім'я». Президент зрозумів: навіщо мені отримувати 20 відсотків, якщо я можу забирати все? З цього моменту почалися незворотні процеси. Хіба що на час «Євро-2012» було укладено перемир'я, але після нього ситуація вже вийшла з-під контролю, хоча регіонали не розуміли цього навіть влітку 2013 року», - говорить політолог.

На його думку, в цій партії навіть тоді були впевнені, що вона збереже владу як мінімум до 2030 року.

«Що стосується домовленостей 21 лютого 2014 року, то у Януковича взагалі не було шансів. У той час всі договори та меморандуми були тільки віхами на шляху до того, щоб знести Януковича. Був внутрішній і зовнішній консенсус: Янукович набрид усім. І на нових виборах він ніяк не міг перемогти», - вважає Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян розповідав, чому українці вийшли на Майдан.

Також Знай.ua повідомляв, що політолог Кость Бондаренко вказав на фатальну помилку Віктора Януковича.