Політолог Юрій Романенко у своєму блозі розповів про відносини США і Німеччини. За його словами, Байдену було важливо повернути хороші відносини з Німеччиною, тому Штати зробили поступку у вигляді Північного потоку-2.

«Все було зрозуміло ще задовго. Цей холодний душ говорить про те, що якщо ти ігноруєш реальність і не розумієш базові закони і базові інтереси наших стратегічних партнерів, то рано чи пізно твоя інфантильність набридає всім і всі домовляються за рахунок твоїх інтересів», - зазначив Романенко.

За словами експерта, угода між США і Німеччиною з приводу Північного потоку-2 створить струс для України, тому що уряд не врахував безліч факторів, що призвело лише до раптовості заздалегідь зрозумілої проблеми.

«Ми підійшли до ситуації, коли ми не можемо ігнорувати великі процеси, тому що якщо ми далі будемо їх ігнорувати, то все закінчиться черговим розділом України. Німеччина і Штати зробили те, що їм вигідно», - підкреслив Романенко.

На думку політолога, Трамп сильно попсував відносини з Німеччиною, тому вона почала рухатися в бік Росії і Китаю, а Байден хоче налагодити відносини з Німеччиною і розгорнути її в сторону США, тому Штати зробили їй поступок у вигляді Північного потоку-2.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чалий розповів про зміну курсу Зеленського.

Також Знай.ua повідомляв, що Чалий заявив, що США примусили Україну відмовитися від ядерної зброї.