Чи може Путін знову почати погрожувати Україні військовою силою, як він це робив навесні нинішнього року? Ситуацію у програмі «Розвилка» коментує політолог, блогер і бізнесмен Руслан Бізяєв.

«Я не думаю, щоб Путін знову використав весняний прийом. Але мені здається, що військове загострення з Росією так чи інакше буде. Річ у тім, що українському президенту стає все важче лавірувати між Сциллою і Харібдою. Я все чекаю офіційного оголошення, що Україні потрібно за осінь імплементувати формулу Штайнмаєра. Імплементувати її не так складно, не так уже й важко і знайти в парламенті потрібні 226 голосів. Проблема в тому, як цю формулу виконати. Тут уже ситуація починає розгойдуватися. І всі ці танці навколо Нормандського формату я сприймаю так: поки розмовляють дипломати, гармати мовчать. А як тільки дипломати замовкнуть, заговорять гармати», - зазначає політолог.

Але у цього питання, на його думку, є й зворотний бік.

«Російський представник Дмитро Козак в інтерв'ю французькому радіо однозначно сказав: якщо сторони (тобто, в його уявленні, Київ і ОРДЛО) знайдуть якийсь компромісний варіант, нехай навіть він виходить за рамки Мінських угод, то Росія це сприйме. Це дуже цікавий сигнал: Росія вперше допускає рішення поза рамками Мінських угод», - говорить Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політичний експерт Олександр Мусієнко висловив упевненість, що Ангела Меркель і сама розуміє неможливість імплементації формули Штайнмаєра.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Бізяєва, виконати Мінські угоди неможливо, а альтернативи їм немає.