У новій програмі «Романенко бесіди» з експертом з міжнародної та внутрішньої політики Юрієм Романенком історик і політолог Кость Бондаренко розповів, що Україна опинилася у глухому куті геополітичної ситуації.

«Україні пора провести аудит власних сил для того, щоб зрозуміти, що ми можемо і на що ми можемо розраховувати. До тих пір, поки ми не відновимо баланси як внутрішні, так і зовнішні, нам нічого не світить, тому що Україна спочатку була державою балансом. Поки у нас не буде знайдений вихід з ситуації, яка зараз є глухим кутом у геополітичному плані, тому що ми нікуди не дінемося від Росії як від сусіда», - підкреслив він.

Бондаренко вважає, ми повинні зрозуміти, що від Росії ми ніяк не відгородимося парканом, тому що вона лежить, в тому числі і на шляху до Далекого Сходу і Азії.

«У нас пролонгована капітуляція з цими Мінськими угодами, які ми визнали, а пролонгована капітуляція не дає можливості для початку реваншу. І якщо говорити з точки зору короткострокової перспективи, то формула Штайнмаєра може здатися чимось жахливим, але річ у тім, що ми живемо за принципом: «Горе переможеним», - резюмував він.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадуємо Знай.ua повідомляв зі слів Мусієнка, що Меркель і сама розуміє, що формула Штайнмаєра не буде імплементована в українське законодавство.

Також раніше для Знай.ua Бізяєв розповідав, що військове загострення з Росією так чи інакше буде.