У програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» казахський економіст Рахімбек Абдрахманов порадив Україні, як побороти «грантоїдів».

Спершу економіст взагалі ставить питання щодо суті держави. На його думку, цей механізм має давати можливість і для відтворення якісного людського капіталу, і для його максимального використання тут же. В України, каже Абдрахманов, є проблеми із відтворенням якісного людського капіталу. Тим не менш, зазначає він, щойно освітня система почне працювати справно, проблема вирішиться сама собою.

Експерт акцентує на необхідності підняти рівень освіченості нації – це і позитивно вплине на індекс людського розвитку ООН. «Чим більше буде фахівців, експертів різних в галузях — тим складніше ось цим випадковим людям, які нічого не знають, але тим не менш, намагаються на «хайпі» лобіювати або просувати різні теми, отримуючи гранти...», - міркує Абдрахманов.

Принагідно економіст акцентує на системі освіти Фінляндії: за його словами, вона має найбільше перспектив, справді шанує своїх педагогів і навчають там найкращі. Україні же, каже гість програми, потрібно розв’язати свої проблеми: «Чим більше ми відтворюємо освічених і підготовлених фахівців, тим більше ми повинні працювати щодо того, щоб ці фахівці були забезпечені робочими місцями в різних галузях».

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Абдрахманов розповів про взаємини Росії з Казахстаном.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов розповів, які функції виконує школа.