У новій програмі «Романенко бесіди» з експертом з міжнародної та внутрішньої політики Юрієм Романенком історик і політолог Кость Бондаренко розповів про алармістські настрої в Україні у зв'язку з підписанням договору Німеччини з США.

«Стає зрозуміло, що наші колишні партнери ставляться до нас не зовсім по-партнерськи і вони бачать в нас не настільки рівноправного партнера, а Байден не прокидається з думкою, що він повинен зробити для України сьогодні. Меркель тим більше з цією думкою не прокидається, а Росія якось не розвалюється і не дівається нікуди з наших східних кордонів. І тут виникає когнітивний дисонанс і паніка саме з цієї причини. Багато хто зараз і демонструють алармістські настрої», - підкреслив він.

Бондаренко вважає, що реально нічого не сталося, а це ще один сигнал, що Україні пора подорослішати і тверезо подивитися на ситуацію. Про це багато зараз говорять, вважає він.

«Радянський Союз за 30 років свого існування модернізував економіку, виграв війну, зробив ядерну зброю і т.д. А коли Україні кажуть через 30 років, що пора дорослішати, то треба вже не дорослішати, а розумнішати і демонструвати, на що здатні самі. Треба вибиратися самим і шукати свій шлях, почати заробляти гроші, незважаючи на вливання», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв, зі слів Ялі, що Байден під час своєї зустрічі з Путіним і Меркель вже досяг негласних домовленостей.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також раніше для Знай.ua Карижський розповідав, що з Росією доведеться або воювати, або домовлятися.