У новій програмі «Головне» на каналі «MY.UA» інфекціоніст Вадим Арістов розповів, що всім давно пора зрозуміти, що вірус і епідемія стали нашими постійними супутниками.

«Тепер кожні п'ять років до нас буде заходити якась нова інфекція. І ми будемо її зустрічати або як зазвичай, або вже серйозно. Важливо зрозуміти, що люди, які повернулися після хвороби - це не ті ж самі люди, тому що наслідки хвороби залишаються», - підкреслив він.

Арістов сказав, що існує постковідний синдром у людей, за різними оцінками від 23% до 52% ураження, але картина поки не повна. Кожен з нас, переносячи цю інфекцію, вважає він, переносить її вперше, оскільки наші предки не передавали нам через гени та інші методи передачі інформації готовність до цієї інфекції. За його словами, людський організм фізично не перебудувався, щоб проходити цю інфекцію м'яко і далі не хворіти.

«Тому кожен організм, який її переносить, він її переносить не звичайним чином, існує сотні симптомів, багато органів після ковіду уражаються і потім відновлюються лише частково. Тому постковідний синдром - це наша менша енергетична когнітивна активність і сподіваюся, що рано чи пізно ми її відновимо», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Кравця, що у Києві тільки 35% - 40% будівель побудовано по генплану.

Також раніше для Знай.ua Кочетков розповідав, що національне здоров'я - це безпосередньо параметр обороноздатності.