Експерт зі стратегічних комунікацій Владислав Міхєєв у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» розповів про формування національного характеру українців.

«Українці не повинні соромитися, напевно, ні своєї політичної культури, ні своїх недоліків, ні своїх достоїнств. Тому що всі недоліки є продовженнями достоїнств, і навпаки. Ми знаємо з управлінської теорії і практики, що можливості і обмеження – це дві сторони однієї медалі», - каже експерт.

За його словами, національний характер українців формувався в пограничних умовах.

«Тобто в умовах ось цього горезвісного фронтира, який вже описаний з різних сторін. Тільки ледачий не міркував про Україну і не дивився на те, що відбувається в її історії і сучасності через цю фронтирну оптику. Що ми отримуємо на фронтирі? Ми завжди отримуємо якесь нестійке середовище проживання. Ми завжди повинні під нього підлаштовуватися, ми завжди, по суті, повинні виживати. А виживання правил не знає. Якщо тобі потрібно порушити правила для того, щоб вижити, – ти їх порушуєш», - сказав Міхєєв.

Він зазначив, що політична культура тут, безумовно, присутня.

Популярні новини зараз
Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

«Тому що це ж патерни, які напрацьовувалися століттями. Якщо ми згадаємо навіть часи Богдана Хмельницького... Нам здається, що цей фронтир виник вчора або він виник, коли почалося Дике поле. А цей фронтир міг виникнути набагато раніше – ще за часів трипільської культури», - резюмував експерт.

Як повідомляв Знай.uа, Єрмолаєв заявив, що колективний Захід залишився в минулому.

Також Знай.uа писав, що Чалий заявив, що США примусили Україну відмовитися від ядерної зброї.