Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, як користуватися калькулятором пенсій на сайті ПФУ, яким можна розрахувати розмір виплат.

«Крім того, що у нас пенсії мізерні, так ще і не зрозуміло, як їх нараховують. Що робити? Потрібно зареєструватися в особистому кабінеті Пенсійного фонду і контролювати нарахування і індексацію самостійно. Це можна зробити, зайшовши в особистий кабінет і скориставшись функцією калькулятора пенсій», - розповіла Завальнюк.

Журналістка пояснила, як зареєструватися на сайті ПФУ і завести свій особистий кабінет. За її словами, для цього потрібно написати заяву в органі ПФУ, зайти на веб-портал ПФУ і вибрати пункт меню «Реєстрація» в закладці «Реєстрація за заявою». Після реєстрації на введену електронну адресу прийде лист для підтвердження реєстрації, додала Завальнюк.

«Протягом останніх п'яти років всі держоргани перейшли на роботу в інтернеті. Для молоді це зручно, а ось пенсіонерам потрібна допомога, для них це трохи складніше, але цілком можливо», - зазначила журналістка.

За її словами, для отримання «е-послуг» на офіційний сайт Пенсійного фонду можна увійти двома шляхами. По-перше, за допомогою ключа, який записаний в Електронному пенсійному посвідченні, ключ створюється автоматично в процесі виготовлення особистого електронного пенсійного посвідчення. По-друге, говорить Завальнюк, за допомогою особистого персонального ключа електронного цифрового підпису.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Нагадаємо, для Знай.ua Завальнюк заявила, що йти на пенсію в Україні стає все складніше.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Павловський назвав прийнятну суму прожиткового мінімуму.