У програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» глава політичної партії «Рідна країна» Микола Томенко пояснив, як призначають призові суми переможцям Олімпіади в Україні і чи можна їх порівняти із тим, що отримують за кордоном.

Як пояснює Томенко, спершу для спортсменів стоїть питання житла, а все решта – потім. «Після розв'язання цього питання можна вже інвестувати у свій талант і формувати позитивний спортивний імідж України», - пояснює він.

Щодо нагороди політик каже так: країна бідна, але й спортсмени мають щось отримати. Сам Томенко не знає про суму призових, але зазначає, що вона стала вже протягом тривалого періоду часу і в цьому плані змінюється лише курс гривні. «У доларах нагорода залишається колишньою: 125 тисяч за перше місце, 80 тисяч за друге і 50 за третє», - повідомляє гість програми.

За його словами, проблеми існують не стільки з учасниками Олімпійських ігор, скільки Паралімпійських. «Україна, подібно до Росії та Китаю, зробила їх частиною свого іміджу. Однак тут призові набагато менші», - підкреслює експерт. Томенко зазначає, що на Паралімпійських іграх конкуренція менша, аніж на Олімпійських, а відтак багато хто сприймає їх радше як спосіб адаптуватися до нормального життя.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Томенко розповів, скільки заробляють українські тренери, які готують спортсменів до Олімпійських ігор.

Також Знай.ua писав про те, що Верняєв вважає марними прогнози щодо можливих отриманих медалей у спорті.