У програмі «Суть подій» на каналі «Знай.ua» політолог Тарас Загородній оцінив ефективність Наглядових рад та запрошених менеджерів як керівників українських держпідприємств.

За словами гостя програми, іноземні менеджери не допомагають українським державним підприємствам, а лише грабують їх під виглядом премій. «Ці бізнесмени прийшли, отримали пільги, викачали гроші та поїхали», - підкреслює він.

Загородній підкреслює, що ці ніби чесні іноземні менеджери зі своїм керівництвом нав’язані Україні і результати їхньої роботи залишають бажати кращого. «Особливо це стосується «Нафтогазу», де навіть у 2019 році, при величезних збитках, члени Наглядової ради отримали величезні премії», - зауважує експерт. Ці премії він називає чистою корупцією, яку іноземні менеджери не дозволяють собі у власних державах, але яку спокійно практикують в Україні.

Отже, констатує Загородній, сьогодні на українських держпідприємствах наживаються не лише тутешні олігархи, але й західний бізнес. «Що це ви тут, вибачте, розвели? Потрібно не боятися не тільки ставити питання західним менеджерам, але і гнати їх», - обурюється політолог.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній заявив, що в українській економіці вибудовується цинічна соціал-дарвіністська система.

Також Знай.ua писав про те, що Атаманюк розкритикував кадрову політику наглядових рад.