У своєму блозі «Контрольний удар» політолог-міжнародник Максим Ялі прокоментував офіційну дату візиту Зеленського в Вашингтон, озвучену Білим домом, яка відбудеться для переговорів з президентом США Джо Байденом.

Він нагадав, що датою візиту українського президента в США призначено 30 серпня. Політолог проаналізував деякі причини такої пізньої дати зустрічі Байдена з Зеленським. При цьому, зазначив політолог, українська сторона запевняла, що зустріч точно відбудеться в липні.

«По-перше, таким чином, Байден ще раз вказав Зеленському, «хто в домі господар» і хто встановлює правила в грі партнерів в різних вагових категоріях», - заявив Ялі.

За його словами, якщо дата не узгоджена, порядок денний зустрічі не затверджений, а домовленостей за її підсумками немає, то і нема чого завчасно про неї офіційно заявляти в односторонньому порядку. Тим більше, додав політолог, коли вона потрібна, в першу чергу, слабшій стороні переговорів.

«По-друге, таким чином адміністрація Байдена нагадала Зеленському, що трактувати зміст розмов з президентом США на свій лад, м'яко кажучи, контрпродуктивно. У Білому домі не забули, як Банкова відредагувала стенограму телефонної розмови Зеленського з Байденом на свій лад в червні, приписавши президенту США слова, які він не говорив», - пояснив Ялі.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Політолог нагадав, що після цього буквально відразу в американських ЗМІ був опублікований запис розмови глави ОП з Джуліані, в якій той фактично погодився відновити розслідування про участь сина Джо Байдена в корупційних зв'язках з українською компанією «Бурізма». Про це, зазначає Ялі, також в Білому домі не забули.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Ялі розповів, чи дійсно Україна планує співпрацювати з Китаєм.

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко заявив, що Меркель розуміє, що формула Штайнмайера не буде імплементована в українське законодавство.