Мисливці вполювали загалом 239 зайців-русаків, що на 88 більше за встановлену пропускну спроможність мисливських угідь. Збитки за це порушення склали понад 700 тисяч гривень.

Про такі результати перевірки Держекоінспекції в Житомирській обласній організації Українського товариства мисливців та рибалок повідомив голова ДЕІ Андрій Мальований - йдеться на сайті відомства.

«Між тим популяція зайців-русаків поступово скорочується. За даними Української природоохоронної групи з 1999 по 2007 рік їх кількість у природному середовищі зменшилась на близько 450 тисяч осіб. Якщо раніше зайців постійно помічали у лісах та на полях, то зараз побачити цю тварину – це рідкість. Це відбувається внаслідок їх браконьєрського вилову та порушення лімітів мисливськими угіддями», - наголосив Андрій Мальований.

Він також підкреслив, що лісомисливські господарства, проводячи облік тварин – таксацію, подають завідомо неправдиві, завищені дані, щоб більше мисливців придбало у них відстрільну картку. В результаті знищується більша кількість тварин, ніж здатна відновитися, і відбувається збідніння українського біорізноманіття.

«Щоб змінити цю ситуацію, треба забезпечити долучення Держекоінспекції до погодження проектів лімітів на мисливський вилов тварин і до обліку їх кількості», - зазначив Андрій Мальований.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також для протидії нелегальному вилову тварин сьогодні важливо підвищувати рівень відповідальності.

«Порушення правил полювання згідно зі статтею 85 КУпАП карається штрафом на суму 34-340 гривень. Цього недостатньо для того, щоб запобігати незаконному мисливству», - додав Андрій Мальований.