Сучасний український мислитель, громадський діяч, філософ, футуролог, юрист Олексій Толкачов у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, на чому побудована стратегія України.

«Ми занадто довгий час тиснули на один і той самий мозоль. Ми дуже довго застосовували одні й ті самі ліки. У нас вся наша стратегія, починаючи з 90-тих років, побудована на образі такої благочестивої «цнотливості», яка така гарна бубочка, але яка слабка, і тому потребує захисту», - каже експерт.

Як приклад він навів відмову України від ядерної зброї.

«Найбільший ядерний потенціал ми віддали... Не було у нас економічних передумов для його утримання. Але ми ж все одно постаралися це запакувати в картинку того, що «ми такі найперші, ми відмовляємося від зброї, найбіліші та найпухнастіші, але вам доведеться нас захищати». Будапештський меморандум виявився не вартим навіть того паперу, на якому він написаний», - сказав Толкачов.

За його словами, Україна почала скаржитися то на корупцію, то на важку комуністичну спадщину, тому тодішній президент Леонід Кучма постійно просив західної допомоги в реалізації реформ і фінансової підтримки.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«І ось ми як професійні жертви почали споживати увагу. Україна вибрала форму споживання загальної уваги», - стверджує філософ.

Як повідомляв Знай.uа, Чалий заявив, що США примусили Україну відмовитися від ядерної зброї.

Також Знай.uа писав, що Толкачов розповів, як Україні стати пуповиною між двома світами.