«Старшого» в питанні України ніхто не призначив, а гарантії радше залишаються предметом для подальших переговорів. Детальніше про це розповів народний депутат Василь Мокан у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24».

На думку Мокана, візит Зеленського у Вашингтон не буде марним. «Україна їде на цю зустріч з конкретними і пропозиціями, і запитаннями, і темами для обговорення. Ключовою темою безумовно є окупація частини наших територій з боку Російської Федерації», - зазначає він. За словами політика, на порядку денному буде також обговорення можливого поглиблення участі США у процесі повернення окупованих територій і виведення військ РФ з них. Серед інших питань, каже він, енергетична безпека.

Водночас депутат зазначає, що Байдена добре поінформували щодо проблем України зокрема і всієї Східної Європи загалом. «І він дуже добре розуміє специфіку і нюанси тих внутрішніх процесів, які в нас тут проходять... Ніхто старшого по Україні не назначав», - зауважує Мокан.

Принагідно він торкається і декларації США та Німеччини, у якій йдеться про певні гарантії для України загального характеру. Як пояснює політик, вона не є якимось юридичним документом із чіткими пунктами до виконання, йдеться радше про плани, але не про методи. «Тобто, це фактично декларація про наміри», - каже Мокан і додає, що про це йтиметься на майбутніх переговорах.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник розповів, про що домовилися США і Німеччина в новій декларації.

Також Знай.ua писав про те, що Бортник назвав головну мету підписання декларації між США і ФРН.