Чому Україна не змогла заманити до себе якомога більше закордонних лідерів – і на святкування 30-річчя незалежності, і на Кримську платформу?

Ситуацію у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує футуролог Олексій Толкачов.

«Можна було б списати все на загальну втому від України, але я не хочу бути пораженцем. Для мене не критично, щоб, наприклад, на Кримській платформі був Байден – важливо, щоб перші особи були на переговорах. Наприклад, в Нормандському форматі зустрічаються різні сторони – Зеленський і Путін. Значить, потрібно, щоб там була Меркель, був ще хтось з важковаговиків. Важливо, щоб важковаговики тиснули опонента. Але формат Кримської платформи – це не формат переговорів, це дружній клуб. Так, ми всі згодні один з одним, але нумо зберімося і звіримо годинники», - каже гість програми.

На його думку, тут не важлива безпосередня присутність перших осіб, хоча це було б бажано.

«Кримська платформа – це важливий інструмент для того, щоб звірити годинники та прийти до спільного знаменника. Важливі ті люди, які формують політику, а це не перші особи. Це аналітики, це ті, хто відповідає за міжнародну політику, це представники розвідки. Ось з ким важливо підтримувати комунікацію», - вважає Олексій Толкачов.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше депутат Верховної Ради Василь Мокан висловив свою думку про те, наскільки ефективною буде Кримська платформа.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами політолога Максима Ялі, Україна поки не запропонувала ніяких конкретних кроків по деокупації Криму.