У новій програмі «in kyiv» експерт з транспортного планування Дмитро Беспалов розповів, чому у киян не має суспільного запиту на якісний громадський міський транспорт.

«Якщо запитати у людей, хто винен в нинішній ситуації з трафіком у Києві, більшість людей скажуть, що винні чиновники, але чиновники – це політики, тобто вони приходять і змінюються з політичними командами. У нас дуже мало чиновників, які не залежні від політики, а, можливо, навіть таких і немає. Політики переобираються людьми і їм не важлива велосипедна інфраструктура, пішохідна інфраструктура, розв'язки в різних рівнях – їм це байдуже. Для політиків важлива влада і як переобиратися – це їхня основна мета», - підкреслив він.

Беспалов вважає, що політики мають робити те, що людям подобається, очевидно, людям подобається те, що є зараз – і це дійсно викликає обурення. Люди хочуть, щоб був гарний громадський транспорт, але для інших, самі ж на нього зі своїх автомобілів пересаджуватися мало хто хоче, впевнений він, тому ми ще не награлися в автомобілі і всім треба усвідомити, які у нас з цим будуть проблеми.

«До речі, не треба нас в цьому звинувачувати, тому що навіть розумні європейці теж не одразу усвідомили, які проблеми виникнуть з авто у мегаполісах. Вони спочатку отримали величезні проблеми і наслідки цього, а потім почали робити ті речі, які запобігають цьому. Ось і ми зараз ідемо до ситуації, коли ми всі будемо бачити негативні наслідки від кількості авто на вулицях міста. А вже після колапсу з автівками люди створять запит на якісний громадський транспорт і тоді, можливо, ми побачимо зміни», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Леп’явко, що всі райони мають бути покриті трамваями, велодоріжками, якісними дорогами.

Також раніше для Знай.ua Рак розповідав, що коли замість велодоріжки без усіляких погоджень роблять парковку, це його просто обурює.