Це не буде реінтеграція з танками, військами, бойовими діями. Так громадський діяч, письменник і футуролог Олексій Толкачов в ефірі програми MY.UA змалював передумови повернення окупованого Донбасу Україні.

«Нам треба розуміти, що завдання у нас – не завоювати «ДНР» і «ЛНР», - вважає він.

За його словами, нам треба прибрати зовнішню підтримку за цими територіями, і після цього всі проксі-сили просто розвіються.

«Ми туди зайдемо як нова адміністрація, яка почне налагоджувати водопостачання, відбудову заводів, запропонує нову стратегію для Донбасу. Це, імовірно, буде вже не так індустріально. Фінансова стратегія, культурна стратегія. Але ми маємо запропонувати цій території перспективу, проєкти, під які будуть залучатись інвестиції зі Сходу, Сполучених Штатів, Китаю. Тобто самим мешканцям Донбасу має бути цікавим стати частиною України», - каже він.

Він прокоментував також розповсюджену узагальнену думку про мешканців Донбасу як про зрадників.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

«У нас лунають від певних ультра-націоналістичних провокаторів заклики або всіх розстріляти, або відмежувати стіною, бо там всі ватники, сєпари. Кожен такий заклик посилюється російською пропагандою і натягується на весь образ України. Начебто вся Україна аж занадто ненавидить мешканців окупованих територій або Криму. Це не так. Ми тут абсолютно спокійно спілкуємось російською мовою, один до одного в гості їздимо і згадуємо ті часи, коли ми могли спокійно відпочивати хоч у Криму, хоч на Закарпатті, у Львові, де завгодно», - коментує футуролог.

Він підкреслює: «У нас немає якихось вбивств, антисемітизму і всіх тих жахіть, які намагається показати російська пропаганда. Дуже важливо доносити ці думки, що ми є дружніми до тих, хто просто залишився заручниками територій окупованих так званих республік».

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов розкритикував споживацький підхід до життя.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов розповів про концепцію любові як головну для будівництва України.