Лідер лібертаріанської партії 5.10 Геннадій Балашов у програмі Мирослави Бобровської «А как на самом деле?» заявив, що європейцям не потрібна українська земля.

«Землі у світі – хоч дупою жуй. Навіщо їм буряк вирощувати, цукор, кукурудзу, ріпак? Там немає прибутку. Там дуже низька прибутковість. Умовно кажучи, в сільському господарстві 30% прибутковості. Сільським господарством ніхто не хоче займатися у світі. Найвідсталіші країни, найвідсталіші треті економіки займаються сільським господарством», - каже політик.

У той же час він зазначає, що в Україну можуть зайти великі корпорації і займатися тут вирощуванням.

«Маржа дуже низька на землі. Сьогодні вже стає все нижчою і нижчою маржа на продажу продуктів тих же самих. Тільки великі компанії можуть цим займатися. Уже одна людина не може вирощувати сільськогосподарську продукцію. Потрібна глибока переробка. Тому їм земля, скоріше, потрібна не для того, щоб вирощувати, а щоб організувати і вирощування, і глибоку переробку. Тобто, коротше, щоб зерно не виїжджало звідси, а перетворювалося на макарони», - сказав Балашов.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Балашов заявив, що людина, збагатившись, повинна поміняти свій погляд на життя.

Також Знай.uа писав, що Балашов розповів, чому не можна брати курс на Китай.