Нас цікавить мирне населення окупованих територій Донбасу, щоб у ньому відкрити перспективи на майбутнє. Як їм жити далі? Про те, як діяти Україні після перемоги у протистоянні з Росією, в ефірі програми MY.UA заявив український політик, громадський діяч, письменник та футуролог Олексій Толкачов.

«Навіть якщо вони отримають російські паспорти, дуже багато країн не будуть їх пускати з донецькою пропискою. Бо розуміють, що це громадяни із сумнівних територій. Вони сидять і заздрять, що ми, українці, можемо за безвізом літати в Європу. Вони не можуть. І то є проблема», - зазначає він.

Таким чином одним з етапів перемоги він називає повернення контролю за територією, за кордоном, повернення Криму, отримання відшкодувань і вибачень від Росії.

«А потім наше стратегічне завдання – перевиховати Росію. Це звучить фантастично, але можливо за умови нового керівництва і проведення політики масштабної роботи з російським населенням. Чому нам є важливим продукувати контент російською мовою? Нам важливо продукувати певну частину російськомовного контенту для того, щоб впливати на росіян. Чим меншою буде підтримка у Путіна – тим вище там будуть шанси на зміну політичного курсу і, взагалі, зміну ментальності, світоглядної картини», - пояснює футуролог.

«Я, зрештою, сподіваюся, що в перспективі 20 – 30 років, якщо Росія взагалі збережеться як держава (є імовірний шанс, що вона не збережеться як цілісна держава, тоді ми будемо працювати з окремими територіями, так би мовити, до Уралу), - працювати з цим населенням, щоб прибрати у них цю зверхність, цю манію величі. Що вони, бачте, «старший брат», а ми – «молодший брат». Це нав’язують як ідеологію», - робить висновок Толкачов.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов назвав закономірним віджим українських територій: «Крим, Донбас, агресія РФ – цього варто було очікувати».

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов розповів про концепцію любові як головну для будівництва України.