Політолог і філософ Володимир Єрмоленко у програмі Андреаса Умланда «Політична україністика» розповів свою позицію стосовно мовного питання. За його словами, ми повинні відроджувати українську мову.

«Українцям потрібно виходити з провінційності і говорити на різних мовах. Російська мова може бути однією з мов, чому ні, але коли ми говоримо про внутрішню ситуацію: українська мова – це мова української спільноти», - зазначив Єрмоленко.

За словами експерта, українська мова близька до російської, білоруської, польської та чеської, але все одно є окремою мовою, яка визначає українців як окрему ідентичність.

«Багато століть цю мову різні імперські інструменти придушували. Зараз є можливість її відроджувати і цим потрібно користуватися. Коли український інтелектуал розмовляє російською мовою, мені здається, це погано, це говорить про його власну несуб'єктність», - підкреслив філософ.

Як зазначив експерт, коли українці говорять з представниками інших країн – використовувати різні мови, і в тому числі російську, нормально. Але, на думку політолога, коли справа стосується внутрішнього – українці повинні показувати своє пряме етнічне ставлення до України.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Умланд заявив, що вся надія в боротьбі з РФ тільки на санкції, особливо Європейський союз має величезні важелі.

Також Знай.ua публікував слова Бортника, що німецька політика ще довго буде перебувати під тінню Меркель.