У програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» український громадський діяч, кандидат політичних наук, аналітик і публіцист Віктор Андрусів назвав причини виникнення гібридності.

Як каже аналітик, поняття, якими ми оперуємо сьогодні, застаріли, а реальність змінилась. «Але – і тут найважливіший момент – чому наступає гібридність?», - запитує він. Андрусів пояснює, що все це через відсутність нових понять, які би відповідали дійсному стану речей – їх потрібно ще якось назвати.

На думку експерта, Україна зараз переживає такий період, який можна назвати interregnum: старого короля вже немає, а нового – ще. Це, підкреслює він, доволі важкий час, адже вчорашні поняття не можуть адекватно описати реальність. «А те, що завтра буде, ми ще сьогодні не визначили. Ми не визначили ці поняття, не визначили форми, не визначили процедури, як ми будемо жити в оцій новій реальності», - констатує Андрусів.

Принагідно він торкається теми насміхань з України за те, що тут часто політичні лідери називають партії своїм іменем. У приклад він наводить інцидент у Чехії: один лідер назвав партію на свою честь і переміг на виборах, а потім обійняв посаду прем’єра. «Це ж олігарх умовний! Ось вам приклад українізації Європи», - зазначає публіцист і проводить аналогію між такою українізацією та балканізацією.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Андрусів пояснив, чому війну на Донбасі називають гібридною.

Також Знай.ua писав про те, що Корновенко порадив Україні дотримуватися збалансованої політики.