Громадський діяч, письменник і футуролог Олексій Толкачов розповів, як ультра-націоналістичні провокатори виставляють всіх жителів Донбасу сепаратистами, ватниками та загалом ворогами України. На його думку, будь-які узагальнення в цьому контексті зайві. У програмі MY.UA він назвав необхідні передумови для повернення окупованих територій.

Позиція Толкачова полягає в тому, аби пролити якомога менше крові. А відтак, каже він, Україні потрібно говорити про свою дружність, адже на окупованих територіях залишилися й просто заручники, а не лише ідейні прихильники. «Там є проблема з частиною людей, які як проксі-сили брали участь у бойових діях. Їх треба або судити, або дати можливість втекти», - міркує експерт.

Принагідно футуролог згадує оборону Брестської фортеці у Другій світовій війні: коли почався наступ німців, війська СРСР пішли, а підрозділам НКВС діватися вже було нікуди. «Якщо навіть вони вийдуть за межі, просто до білорусів, самі ж білоруси цих енкавеесників знищать. От нам необхідно, наступаючи, повертаючи Донбас, залишити шляхи відходу», - пояснює Толкачов і додає, що ніхто не дозволить українським військовим так просто зайти в міста, якщо не буде шляхів відступу.

Водночас письменник сумнівається у тому, що вдасться чесно судити всіх винних чи й узагалі притягнути їх до відповідальності. Тим не менш, каже він, головною задачею є збереження інфраструктури та миру на території окупованих Луганської та Донецької областей. «Треба дати бойовикам відступити в Росію», - підкреслює футуролог. На його думку, Росія сама має розбиратися із бойовиками «ЛДНР», оскільки це – її творіння.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов назвав умову, за якої Росія відстане від України.

Також Знай.ua писав про те, що те, що Толкачов назвав формат Кримської платформи дружнім клубом.