Політолог і філософ Володимир Єрмоленко у програмі Андреаса Умланда «Політична україністика» розповів про ліву ідеологію. За його словами, на Заході ліві політичні сили не виконують повністю свої функції.

«В Україні потрібна якась ліва сила, але до неї немає ніяких передумов. Сама ліва сила на Заході – це якась симуляція і підміна. Тому що мова йде не про рівність економічну, а рівність формальну, що ми повинні дати всім рівність прав», - зазначив Єрмоленко.

Як зазначив експерт, головна проблема лівої ідеології на Заході це те, що вона закриває очі на економічний аспект рівності – багаті багатіють, а бідні бідніють. За словами Єрмоленко, більше уваги приділяється правам.

«Це серйозна криза і Україна не є винятком. Як пояснити, що футболісти мільйонери і мільярдери, а їх вболівальники живуть на 100 доларів у місяць?», - сказав Єрмоленко.

На думку Єрмоленко, в Україні також існує така проблема, що ліва сила фактично не виконує своє пряме зобов'язання: акцент йде на зрівняння прав різних людей, а економічне питання замовчується.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Умланд заявив, що вся надія в боротьбі з РФ тільки на санкції, особливо Європейський союз має величезні важелі.

Також Знай.ua публікував слова Бортника, що німецька політика ще довго буде перебувати під тінню Меркель.