Політолог і філософ Володимир Єрмоленко у програмі Андреаса Умланда «Політична україністика» розповів про особливості України. За словами експерта, деяким іноземцям в Україні краще, ніж у себе вдома. Також експерт розповів про аспекти української спільноти.

«У нас в Україні люди дуже часто хочуть виїхати, думаючи, що там десь життя краще. А насправді я дуже дивуюся, як багато людей, приїжджаючи сюди, щось відчувають. Їм тут цікаво і вони тут бачать більш цікаве життя, ніж у себе вдома», - зазначив Єрмоленко.

За словами експерта, дуже багато іноземців приїздить в Україну і вже не хочуть звідси їхати, тому що їм тут краще живеться. Як зазначив Єрмоленко, Україна якоюсь мірою є країною можливостей, тому що тут можна те, чого, наприклад, не можна у Франції.

«Дуже часто таке відчуття, що Україна складається з різних спільнот, кожна з яких якоюсь мірою є більшістю, але відчуває себе меншиною. Наприклад, російськомовні – це насправді більшість в Україні, але вони вважають, що вони меншість», - підкреслив Єрмоленко.

За словами філософа, російськомовні українці звикли вважати, що вони є меншістю і що їх мова маргіналізується, але це не так – великі міста все одно говорять російською. Також, за словами експерта, максимально українізовані українці теж вважають, що вони в меншості.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж
Показати ще

«Це відчуття боротьби за виживання різних спільнот, які дуже часто переплітаються, дуже цікаве», - сказав Єрмоленко.

Як повідомляв Знай.ua, Єрмоленко заявив, що на Заході ліва сила є симуляцією.

Також Знай.ua повідомив, що Єрмоленко заявив, що українці повинні відроджувати українську мову.