У новій програмі «Головне» інфекціоніст Світлана Федорова розповіла, на які симптоми при початку COVID-19 людям треба відразу звертати увагу, щоб не втратити дорогоцінний час.

«Максимальний симптом «Дельти» - це, звичайно ж, дихальна недостатність, тобто, якщо температура вище 38 градусів і тим більше в такі спекотні дні наближається до 39,5 градусів і вище. При цьому людина відчуває задишку, слабкість, брак повітря і необов'язково повинен бути кашель продуктивний або не продуктивні. А вже при симптомах нестачі повітря, різкої слабості і підвищенні температури однозначно слід звертатися до лікаря», - підкреслила вона.

Федорова розповіла, що ускладнення від нового штаму COVID-19 глобально відрізнятися від попереднього штаму не будуть, але буде більше судинних патологій, більший відсоток ураження центральної нервової системи та периферичної теж. І, звичайно ж, на першому місці, вважає вона, це ураження легень, яке йде обвально, шквально і вимагає конкретної кисневої підтримки.

«На жаль, штам «Дельта» впливає і на молодих людей, якщо про попередні штами ми говорили про те, що діти і люди молодого віку його переносять легко, то «Дельта» штам і, я думаю, всі наступні мутації вірусу будуть діяти на дітей і людей основного віку від 18 до 30 років. При цьому буде важкий перебіг захворювання, а це теж досить серйозна проблема», - резюмувала вона.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв, зі слів Масловаї, що масковий режим потрібно зберігати, хоча, звичайно, на вулиці носити маски не варто, тим більше в таку спеку.

Також раніше для Знай.ua Арістов розповідав, що зараз довідки теж робляться фейкові, купуються через турагентства.