У новій програмі «Головне» інфекціоніст Світлана Федорова розповіла, що найголовніша проблема коронавірусу в тому, що він весь час мутує і з'являються нові штами.

«Зараз можна говорити вже не тільки про «Дельта» штами коронавірусу, а в Чехії виявлений новий штам коронавірусу «Лямбда», тому очікувати нову сильну хвилю ми можемо вже з кінця серпня початку вересня. Навряд чи це буде чистий «Дельта» штам, а швидше за все це буде мутований далі вірус і, на жаль, який набуває все більш патогенні властивості», - підкреслила вона.

Федорова розповіла, що зараз в Україні йде спад захворюваності, хоча буквально в останні дні почали надходити хворі і зараз потихеньку ми бачимо дуже плавний і повільний ріст захворюваності. Ми змушені знаходитися зараз в готовності, підтвердила вона, до прийому нових більш агресивних штамів.

«На мій погляд як лікаря інфекціоніста, в найближчі терміни в, першу чергу, потрібно фінансувати інфекційну службу, треба не допустити її розпаду і знищення. Тому що у нас, на жаль, такі підходи, що пожежнику треба платити за пожежу, а поки немає пожежі, давайте їх розпустимо. І ось зараз, коли йде період підготовки і ми чекаємо нову хвилю, звичайно ж, на перший план виходить проблема фінансування інфекційних стаціонарів і інфекційної служби в цілому», - резюмувала вона.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Арістова, що від 23 до 53 відсотків перехворіли людей потім місяцями скаржаться на непрацездатність.

Також раніше для Знай.ua Маслова розповідала, про вакцинацію: "Тут проблема значно глибша, ніж тільки пандемія".