Політолог Вадим Карасьов в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповів, яка форма правління повинна бути в Україні.

"У нас жоден президент з усіх, подивимося як цей, ще не був успішним. Тільки два терміни один Кучма був, і те, другий термін Майдан, справа Гонгадзе та інше. По-друге, мені здається, що вже пост президента застаріває. Тому що повноважень багато, а відповідальність розмита. Її завжди можна перемкнути, то на прем'єр-міністра, то ще кудись", - сказав Вадим Карасьов.

Він зазначив, що адміністрація президента є політбюро і центром влади.

"Нам потрібна прем'єрсько-парламентська структура. Не парламентська, коли голова Верховної Ради і весь починається колгосп, ось ця вся гра, а серйозна партійна структура. Партійний уряд. Як в Німеччині, наприклад. У Франції теж... Треба враховувати складність України, що повинна бути збірна політика, яка користується авторитетом у великих регіонах", - додав Карасьов.

За його словами, необхідне управління консиліумного типу, щоб президент не боровся за повноваження.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, чи посипалася президентська вертикаль влади.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Лановий назвав економічні помилки незалежної України.