Чи потрібно вакцинуватися і, якщо так, то яку вакцину обрати? На це питання відповіла інфекціоніст Світлана Федорова у новій програмі «Головне».

Експерт повідомляє, що позитивно ставиться до вакцинації і вважає її обов’язковою для кожної людини. Тим не менш, вона радить спершу піти до сімейного лікаря чи до інфекціоніста, а тоді щепитися. Як пояснює Федорова, фахівці оцінять рівень імунітету людини, врахують вік, наявність супутніх захворювань і дадуть певні поради щодо щеплення.

З іншого боку, каже інфекціоніст, кожен і сам може обрати вакцину, якою щепитися, тим паче, що вони не особливо різняться між собою. «На сьогоднішній день не бракує будь-яких вакцин. Все, що відбувається на рівні рекламних компаній тієї чи іншої фірми, висловлювання тих чи інших фахівців, в принципі, люди у нас всі зараз читають і кожен може зробити свої висновки», - констатує Федорова.

Також експерт розповідає про побічні реакції від вакцини, які потрібно чітко відрізняти і розмежовувати від побічних місцевих реакцій.

До останніх, каже вона, належать біль чи ущільнення там, де вводили вакцину, а також незначне підвищення температури тіла. За словами інфекціоніста, такі реакції організму переважно лякають людей. «Але температура - це нормально, в межах норми для вакцинації і не тільки ковідна вакцина так себе проявляє, виробляючи імунітет», - зазначає гостя програми.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

До дійсно побічних реакцій організму на вакцинацію Федорова відносить тромбофлебіт, вплив на систему кровотворення. Вона пояснює, що ці реакції провокує стан людини, зокрема її імунітет і внутрішнє середовище. Саме через такі наслідки експерт і радить звертатися до лікаря перед щепленням, аби обрати вакцину.

Як повідомляв Знай.ua, Федорова заявила, що штам «Дельта» впливає і на молодих людей.

Також Знай.ua писав про те, що Маслова назвала причини, з яких люди відмовляються вакцинуватися від коронавірусу.