У програмі «Романенко. Бесіди» правник, громадський діяч Геннадій Друзенко пояснив, чому методом заборон Україні не вдасться віддалитися від російської культури, та розповів, чому ми не готові до цього економічно, геополітично та психологічно.

«В України є шанс, тільки коли ми будемо боротися не за зовнішні ознаки. Особлива в сучасному світі. Це ще вирок нашій технологічній неспроможності» - заявив Друзенко.

На його думку, для того щоб відрізати Україну від російської мови, потрібно побудувати, як китайці, файрвол, відключити країну від загального інтернету та зробити щось на кшталт Північної Кореї.

Друзенко зазначив, що якщо побудувати великий паркан з колючим дротом, можна нав’язати все що завгодно. Це, за словами правника, ми бачимо на прикладі Північної Кореї: народ, не маючи жодних альтернатив доступу до інформації, плаче і молиться на Кім Чен Іна.

«В Україні таке неможливо зробити ні технологічно, ні психологічно лідери не готові, ні геополітично. Оскільки ми живемо у відкритому світі, Україна апріорі дуже відкрита країна інформаційно – зараз безліч людей їздить бодай на роботу, мандрують, відкрита економічно. Відповідно, єдина формула сучасного патріотизму – це конкурентоспроможність», - вважає Друзенко.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Він зазначив, що цифри та статистика показує, що серед молодого покоління український продукт дуже програє. На думку Друзенка, навіть якщо почати привозити багато українських книг, перекладів та забороняти доступ до російських ресурсів, молодь це не цікавитиме, адже вони через VPN мають доступ до інформації по всьому світу та все одно оберуть те, що хочуть, а не те, що їм нав’язують.

Як повідомляв Знай.ua, Дубина заявив, що для сильної держави має бути сильне громадянське суспільство.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Андрусів пояснив, чому війну на Донбасі називають гібридною.