У новій програмі «in kyiv» з блогером Катериною Павловою член постійної комісії з питань ЖКХ Наталія Манойленко розповіла про розвиток та розбудову міста Києва.

«Кияни мають право голосу, яким має бути розвиток Києва, оскільки зараз продають міську землю, причому у корупційний спосіб. Ми, напевно, є єдиною державою у світі, де можна будувати на орендованій землі. Земля береться в оренду, на ній зводиться багатоповерхівка, а потім повертається з оренди місту назад уже зі зведеною багатоповерхівкою та проданими квартирами», - підкреслила вона.

Манойленко розповіла, що це унікальна схема, яка тільки в нас дозволяє використовувати загальне громадське майно на користь абсолютно окремих людей і звичайно, щоб отримати цю ж ділянку, треба поділитися з тими, хто її надає в оренду. В інших містах та державах, повідомила вона, заведено продавати такі ділянки з аукціону в загальнодоступний спосіб за великі гроші.

«А у нас земля за часточку своєї реальної вартості віддається в оренду на кілька років, а потім повертається з оренди і все. Це унікальна схема, яку Верховна Рада вже давно повинна була припинити, але вочевидь ніхто не зацікавлений в цьому. І все це схоже на тезу, що місто повинно розвиватися в напрямку кам'яних джунглів, коли у людей забирають життєвий простір і залишки екології та зелених зон», - резюмувала вона.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Гудзенко, що проста людина буде сплачувати податків за землю набагато більше.

Також раніше для Знай.ua Корновенко пояснював, яким має бути державне врегулювання ринку землі та аграрної політики.